Ludomani hjælp

Ludomani hjælp: Bedste ressourcer til at stoppe misbruget

03 Sep, 2019

Hvis du mistænker, at pengespil fylder lidt for meget i din hverdag, så kan det være smart at søge professionel hjælp - eller i det mindste læse op på sagerne. Det samme gælder, hvis du kender en person, der ofte satser for penge og som muligvis har brug for hjælp. Her får du et overblik over de bedste danske ressourcer for ludomaner.

Center for Ludomani


Center for Ludomani

Den førende ressource til at hjælpe danske ludomaner. Center for Ludomani har i mange år hjulpet folk med spilafhængighed, og med tre afdelinger fordelt i landet (København, Aarhus og Odense), har du formentligt et center lige i nærheden.

Center for Ludomani tilbyder behandling for ludomaner og de tilbyder masser af informationer til pårørende. Desuden er der en del gode artikler, som for eksempel ser nærmere på definitionen af ludomani. De har desuden tal og statistikker over problemets størrelse, og de har en særlig sektion til at hjælpe unge mennesker med spilafhængighed.

Frederiksberg Centret


Frederiksberg Centret

Frederiksberg Centret er kendt for at tilbyde hjælp til mange forskellige misbrugsproblemer. Ludomani er et af dem, og faktisk modtager Frederiksberg Centret offentlig støtte, så behandling er 100% gratis.

De har en telefonlinje, som du kan ringe til, hvis du har brug for at tale med nogen om afhængigheden. Frederiksberg Centret ligger i København, så for at få fysisk behandling er det selvfølgelig et sted, der henvender sig mest til beboere i hovedstadsområdet. De har dog også nogle gode, informative artikler om ludomani, som er værd at læse.

Dansk Misbrugsbehandling


Dansk Misbrugsbehandling

Dansk Misbrugsbehandling er en anden aktør, der gerne hjælper danske ludomaner. Vær dog opmærksom på, at det koster penge at få professionel hjælp af dem. Du kan kontakte Dansk Misbrugsbehandling 24 timer i døgnet, og enhver samtale kan foregå anonymt, hvis du ønsker det.

De har desuden en test, som du kan tage, hvis du mistænker, at du lider af spilafhængighed. Det er en hurtig måde at identificere problemet på.

Hvis det ikke er dig selv, der har et spilleproblem, men derimod en anden du kender, så kan du eventuelt forsøge at få personen til at tage testen. Det er en af de bedste ressourcer for ludomaner i Danmark, for der er også mange gode informationer, som du gratis kan læse - også selvom behandlingen i sig selv koster penge.

Ludomaniforeningen.dk


Ludomaniforeningen.dk

En anden ressource, der fortjener at blive nævnt, er Ludomaniforeningen. Her finder du også mange gode informationer, som kan hjælpe dig med at identificere et misbrug. Der er desuden gode tips til at håndtere situationen, hvilket er ganske brugbart.

Du kan kontakte foreningen, hvis du har brug for det. De har en telefonlinje, hvor de hjælper alle, der ringer ind. Det giver mulighed for at tale åbent om spilafhængigheden, og det er en rigtig god idé, så man ikke bare sidder og brænder inde med det.

Læs desuden vores artikler

Hvis du ønsker at læse mere om spilafhængighed og ludomani, så kan du også læse nogle af vores artikler, som måske kan hjælpe. For eksempel har vi en guide til, hvordan du selv kan udelukke dig fra alle danske spillesider.

Bemærk desuden: Udover de ressourcer vi har beskrevet i denne artikel, er der også flere kommuner, der tilbyder hjælp til ludomani. Desuden anbefaler vi en åben dialog mellem dig og dine nærmeste, hvis du mener, at du har en afhængighed. Det kan være en fantastisk idé at få talt ud med familie og venner, hvis du har mulighed for det.